Courtin pure tea tree olie 30 ml

20,45

Courtin pure Tea Tree olie komt oorspronkelijk uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Door middel van distillatie, een zéér natuurlijke productiemethode met strenge kwaliteitscontroles, geeft het een product zuiverheid van 100%.

Tea Tree olie 100% puur

Courtin Pure Tea Tree Olie is de puurste vorm van Tea tree olie. De essentiële olie vormt de basis voor Courtin skincare en footcare producten en is ook wel bekend als EHBO in een flesje vanwege zijn veelzijdige gebruik.

De olie bestaat uit Melaleuca Alternifolia Leaf Oil en Limonene.

Het ingrediënt Limonene is een onderdeel van het ingrediënt Melaleuca Alternifolia Leaf Oil en moet daarom apart worden vermeld op de ingrediënten lijst. Maar de olie is helemaal 100% puur en toepasbaar voor verschillende doeleinden.

Let op! Courtin Pure Tea Tree olie is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik!

Courtin pure Tea Tree olie

Courtin pure Tea Tree olie komt oorspronkelijk uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Door middel van distillatie, een zéér natuurlijke productiemethode met strenge kwaliteitscontroles, geeft het een product zuiverheid van 100%.

Geur

De geur van de essentiële olie lijkt iets op kamfer en eucalyptus, maar is kruidiger en houtachtiger nadat de eerste geurmoleculen zijn verdampt.

Kleur

Juist omdat het een puur en natuurlijk product betreft, kan de kleur van de zuivere olie variëren van kleurloos tot licht geel.

Heilzaam

De olie heeft een bijzonder heilzame werking. Het kan puur of verdund worden aangebracht op de huid voor verschillende  aandoeningen. Tevens kan de Courtin Pure Tea Tree olie aan Courtin producten worden toegevoegd voor een hogere concentratie Tea Tree olie te krijgen. Let wel op, meer wil niet zeggen dat de Tea Tree olie beter werkt. Gebruik het dus met mate.

Allergie test

Voor je gebruik gaat maken van Courtin Pure Tea Tree oil is het raadzaam een allergietest uit te voeren.

  • Wrijf 1 druppel olie in de elleboogholte: als deze plek na 48 uur rood is, de olie niet gebruiken. Eventueel verdunnen en aangelengd gebruiken.
  • Was de handen goed na gebruik, zodat de olie nooit met de ogen of contactlenzen in aanraking kan komen.

De olie irriteert de normale huid niet en is bij normaal gebruik niet giftig. Tijdens de zwangerschap en bij baby’s (tot 18 maanden) alleen verdund gebruiken. Dat geldt ook voor huisdieren, maar let op: Tea Tree olie is giftig voor katten! Dus gebruik deze olie dus nooit voor je kat.

Gebruiksaanwijzing

Courtin pure Tea Tree oil kan op vele manieren ingezet worden. Hieronder volgen een aantal adviezen voor het gebruik van de olie. Voor alles geldt gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.

Puur

Gebruik de olie puur of licht verdund op de te behandelen aandoening of plek.

Verdampen

Een paar druppels olie op een zakdoek, lakens of geurlampje. Plaats een vochtig doekje met enkele druppels olie op verwarmingsradiator of in de verdampingsbak om de lucht te zuiveren.

Baden

Voeg 2 – 3 druppels olie aan het badwater toe gecombineerd met de Courtin reinigingsgel voor hand en gezicht.

Kompressen

Maak een oplossing van 2 – 4 druppels olie met 100 ml. water en een beetje Courtin wasgel voor hand en gezicht. Goed roeren. De kompresdoek drenken in de oplossing en dit een paar minuten op de betreffende plaats houden; enkele malen herhalen. De temperatuur van het water aanpassen aan de te behandelen kwaal.

Massage

De olie moet voor massage altijd vermengd worden met een ander product.

– Lichaamsmassage

Voor het lichaam is het advies enkele druppels toe te voegen aan de Courtin bodymilk.

– Gezichtsmassage

Voor het gelaat is het advies enkele druppels olie toe te voegen aan de Courtin 24-uurs crème. Voor het gezicht met een concentratie van max. 3% essentiële olie. Gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.

Schuiven naar boven